Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Kaya

Geschreven op 06-10-2007 00:00

6 oktober 2007, hoi Heleen

hier dan eindelijk de beloofde foto`s.
ik vind ze zelf erg mooi omdat dat écht Kaya is zo als hij het liefst speelt, met kinderen op het strand!
leuke aanvulling op je site?

1

1

1

1

1

is er binnenkort weer een re�nie? vond het erg leuk afgelopen februari. groetjes
Andrea

30 mei 2007 Kaya nieuws, je hebt het weer achter de rug al die drukte met het elftal, geweldige verslagen elke week, die ik dan ook aandachtig las! Het zijn weer allemaal prachtige witte ijsberen (daar wordt Kaya nog steeds heel vaak mee vergeleken). De volgende keer wordt het vast wel drukker op de re�nie want ik zag dat veel pups redelijk in de buurt blijven. Vond het toen een geslaagde middag en hoop dat je het vaker gaat organiseren. Hoe zit het met die hond die bij jou blijft? Wordt het jou nummer 4?
Kaya heeft weer eens een avontuur beleefd en dat wilde ik nog wel even met je delen. Het is nu wel al 3 weken geleden maar vergeten doe ik het niet zo snel...
Het was zaterdag, ik was aan het klussen en Marcel aan het werk in de serre en Kaya als gewoonlijk heerlijk in de tuin aan het rondlopen, dan weer eens bij het hek blaffen, de volgende keer weer naar een hond aan de overkant van het water. Ik ging voor ca 3 kwartier weg naar de bouwmarkt en bij thuiskomst verbaasde ik mij dat Kaya mij niet kwam begroeten, hij zal wel binnen zitten dacht ik. Alles uitgeladen en binnen gezet maar ook nu kwam Kaya niet met zijn neus in de tassen zitten..... 
Nu bleek dat ook Marcel niet wist waar hij was, we hebben nog even in de tuin en in huis gezocht maar hij was er echt niet. Ik ben gelijk op de fiets gesprongen en heb ruim een half uur het hele park meerdere malen doorzocht en Marcel ging met de auto alle zijstraten af maar na 3 kwartier was Kaya nog nergens te bekennen. 
Het enige dat ik nu nog kon verzinnen was de Dierenambulance te bellen. Zo gezegd zo gedaan, en ja hoor er was een witte herder gevonden in Rotterdam zuid (SCHRIK!!!!) en hij zit in de Roerdomplaan (NOG MEER "SCHRIK" WANT DAAR ZIT DE DIERENARTS) zegt de mevrouw vrolijk, ik had al bijna opgehangen toen ik haar hoorde roepen of ik niet het adres wilde weten, ik dacht immers dat hij bij de dierenarts zat........
Hij zat bij mensen thuis, die hem hebben opgevangen omdat bij de dierenarts voor de deur een jonge vrouw met een loopse teef stond te vloeken en nog net niet te huilen, want ze liep al ruim een uur met Kaya aan haar been door het park te dolen en ze had gehoopt dat de dierenarts weekenddienst zou hebben. Het gevloek werd door de overbuurvrouw gehoord en zij heeft de jonge vrouw verlost van Kaya en de dierenambulance en stichting Ammivedi gebeld. 
Eind goed al goed, ik heb de aardige mevrouw een grote bos bloemen gebracht en Kaya heeft sinds vanmiddag een mooi naambordje met mijn telefoonnummer en adres erop aan zijn halsband zitten.
Waarschijnlijk is Kaya gewoon vanuit de achtertuin het water in gedoken (dit is het meertje van het Zuiderpark) toen hij de geur van het teefje opving. Ik houd hem nu nauwlettend in de gaten als hij buiten is!!!

lieve groeten uit Rotterdam van Marcel, Andrea en Kaya

15 april 2007, ik had je belooft je op de hoogte te houden over Kaya`s eetgedrag, maar dat is inmiddels weer helemaal goed gekomen. 
Ik was woensdag bij de dierenarts en toen ik aan haar vroeg of het misschien door de buikwond van 2 jaar geleden kon komen, vond ze dat wel een goed idee en gaf mij weer een doosje pijnstillers. Ik ga natuurlijk Kaya niet volpompen met pijnstillers als ik niet zeker weet waarvoor!! Marcel dacht dat hij misschien het eten gewoon niet meer lekker vond en ik ben bij de dierenwinkel gaan vragen. Die gaf mij de tip het eten aan te maken met heet water zo dat de vlees geur beter vrij komt in plaats van ander voer te nemen omdat hij er dan over een half jaar weer geen trek in heeft. En zie daar Kaya is weer de oude!!!!!
Ik ben er erg blij om.
Ik hoop dat bij jou ook alles goed is met de puppies, zag wel dat je nog niet alle 11 hebt kunnen koppelen aan een baasje.

succes ermee

10 april 2007, eindelijk tijd om je te feliciteren met deze topprestatie van Noah, 11 pups is wel een mooi aantal maar het lijkt me wel zwaar voor haar? 
ik heb ook al een paar keer op de weblog gekeken en genoten van die piepende geluidjes.
Heel veel succes er weer mee natuurlijk en dat alles net zulke prachtige honden mogen worden als je voorgaande nesten tot nu toe opgeleverd hebben.

Ook nog even wat Kaya nieuws of eigenlijk meer een vraag want weet ff niet meer wat ik er aan moet doen....
Sinds een week of 3 eet hij heel slecht, `s morgens eet hij bijna nooit zijn bak (200g hills brokken lam en rijst) meer leeg en `s avonds alleen als we een heel inspannende wandeling hebben gemaakt, maar daar heb ik ook niet elke avond tijd voor. Zijn ontlasting is verder normaal en ik ben uiteraard al een keer bij de dierenarts geweest, hij meende te merken dat hij wel buikpijn had. Kaya kreeg dus een pijnstiller injectie en iets tegen misselijkheid en het leek dat toen de pijstiller uitgewerkt was (na 1,5 dag) dat hij weer slecht ging eten en dat blijft tot nu toe. Ik wil morgen wel weer naar de dierenarts, maar misschien ken jij de symptomen en heb je wat tips
Na de re�nie heb ik Kaya ook aangemeld voor een uitlaatservice (het baasje van de zus van Kaya uit Barendrecht was er erg over te spreken), maar dat gaat niet goed als ik er niet bij ben, we hebben het 5 keer geprobeerd maar hij blijft erg dominant gedrag vertonen wat de groep verstoord, we zijn er dus mee gestopt. Het is niet zo dat hij nu minder aandacht krijgt of niet vaak genoeg naar buiten kan want Marcel heeft kantoor aan huis en ik ben er ook een dag in de week, maar ik wilde hem eigenlijk iets extras bieden nu we gestopt zijn met de cursussen. Gelukkig is het nu weer lang licht en kan ik ook nog met hem gaan frisbee�n in het park maar dan moet hij eerst wel weer meer puf krijgen, of ligt het er gewoon aan dat hij eind deze maand alweer 3 wordt en daardoor wat rustiger?
Je merkt misschien wel dat ik me er gewoon ff geen raad mee weet omdat hij echt nog maar een keer 2 dagen diaree heeft gehad en verder helemaal nog nooit verder iets.
Ik houd je op de hoogte

januari 2007; eindelijk heb ik weer eens tijd om uitgebreid op je website te snuffelen. Natuurlijk springt de nestverwachting er weer bovenuit, je hebt het er maar druk mee... Ik merk wel aan je verhalen op je website dat je er heel veel plezier aan beleeft, die is namelijk heel anders opgebouwd dan die van collega fokkers. Compliment!! Verder moest ik erg lachen over het verhaal in het ANWB personeelsblad, ik had jouw verhaal al op de website gelezen maar dit maakt het extra grappig.
Natuurlijk kijk ik ook altijd met groot interesse even of de diverse baasjes van alle pups nog nieuws hebben. Dit keer vind ik het verhaal van Finn wel een reactie waard.
In het verhaal van het baasje komt het "stofzuigergedrag" ter sprake. In de puppy cursus van Kaya hebben we hier ook aandacht aan besteed. Ik zou nu kunnen proberen de oefening haarfijn uit te leggen, maar daar ben ik niet de aangewezen persoon voor. Ik zal proberen het kort te doen. Alle nieuwe oefeningen worden in de huiskamer (bekende omgeving) ingetraind en pas als de hond de oefening goed kent wordt buiten (onbekende omgeving) opnieuw begonnen. Wij moesten hondenbrokken op de grond verspreiden (hond zit hierbij even op de gang), zodra hij weer binnen komt gaan we spelenderwijs met de hond de kamer rond (alles overigens aangelijnd, en in dit geval is een lange lijn wat handiger). zodra de hond een van de brokjes in zijn bek wil nemen gebruiken we het woord waarmee we ook andere handelingen van de hond afstraffen (in ons geval "no") en gooiden we de zogeheten rammelaar, iets dat voor de hond een heel gemeen geluid maakt. De hond schrikt van het geluid en zoekt troost bij zijn baasje en dat moet ook uitbundig en met beloning gebeuren. Bij ons was het zo dat Kaya geen tweede keer bij een brokje in de buurt durfde tekomen en als ik nu bijna 3 jaar later buiten loop en het woord "no" gebruik zodra hij iets in zijn bek wil nemen laat hij bijna altijd los.
Verder viel mij nog iets op, namelijk dat zij blijkbaar bezig zijn de hond trappen te leren lopen (op de foto`s te zien). Van onze vorige hond (een golden retriever) weet ik nog dat dat ernstige schade aan de gewrichten van de hond kan toebrengen. Bij kaya had ik een soort van loopplank gemaakt die hij na enige oefening ook gebruikte om de tuin in en uit te gaan. Misschien wel iets waar je hen op attent zou kunnen maken. Het zou niet leuk zijn als zij over 2 jaar de zelfde problemen (artrose in de kniegewrichten en HD) bij Finn krijgen. Misschien kan ik de foto van Kaya op de loopplank nog vinden.
Ik zal ook nog wat recente foto's van Kaya toevoegen, leuk om je mooie website weer eens met foto`s uit het eerste nest van Noah aan te vullen. De Foto`s zijn in de week van oud en nieuw tijdens een korte vakantie in frankrijk genomen. Zo als je kunt zien heeft kaya ervan genoten.
1

1

1

Juni 2006; leuk om in ieder geval van een broer en een zus van Kaya weer eens nieuwe foto`s te zien en een berichtje te lezen. 
Ik kan dan natuurlijk niet nalaten om ook iets te sturen. 
Bij deze dus wat foto`s van Kaya op het toneel van Hersenschimmen in de Philipszaal van de Schouwburg in Eindhoven, helaas wel zonder publiek en acteurs. Zowel Kaya als ik hebben heel erg genoten van deze leuke afwisseling. Kaya was direct vriendjes met iedereen en ook de meest favoriete hond naast de zwarte labrador en de australian shepeard, het waren namelijk 4 voorstellingen per week en dat is zowel voor de hond als ook voor de baas te zwaar, .
Misschien leuk voor de baasjes van Milan, dat Kaya ook een alle mans vriend is, behalve van de postbode en de krantenjongen, die zijn doodbang voor hem omdat hij ze beide al meerdere malen heel erg fel benaderd heeft. Het is inmiddels zo ver dat de postbode toetert als Kaya buiten is, reageren wij niet, krijgen we ook geen post..........
Verder ben ik nog steeds met Kaya regelmatig in het Kralingse bos bij de hondenschool te vinden. Ik vind het erg belangrijk om dit zo lang als mogelijk te blijven doen omdat het ten eerste gewoon leuk is om met je hond te werken en ten tweede ben ik van mening dat op deze manier de verhouding en de gehoorzaamheid goed blijven. Kaya is overigens erg goed in het frisbee�n.
Groetjes Andrea

1

1

1

1

1

1

1

1

Kaya 19 april 2005, prachtig wat een kanjer is het geworden!

11

Ik vind dat hij erg op z'n moeder lijkt.

Kaya op 13 juli 2004, wat een plaatje!

1

1 1

Andrea neemt het socialiseren heel serieus

1 1

In de puppyklas is hij een super leerling

1

1 1 Wat een aandacht voor de baas!

Dit is de laatste update over onze Kaya, begin november 2004 van Andrea. Het gaat nog steeds erg goed met hem, hij groeit goed en is goed op gewicht (20kg vorige week) en hij wordt ook al behoorlijk sterk. Hij zit nu ook in de beginfase van zijn pubertijd maar het valt wel mee omdat hij best wel aan ons gehecht is en toch wel erg goed luistert (vinden we zelf). We hebben gisteren ook het 2e examen afgelegd, dat van de basis cursus en ook deze keer was hij weer super, nu op naar de vervolg cursus.

Examen 29-01-2005

1 1 1Geslaagd natuurlijk!

Strandwandeling met de hondenschool, april 2005 1

11

1

1

Gekoppeld onderwerp: